Kořeněný mrkvový koláč s polevou
85 min.
Ingredience
- 120gramůCukr krupice
- 1gramMáslo čerstvé
- 350gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaNové koření mleté
- 200gramůMrkev kořen
- 2kusyVejce slepičí
- 170gramůOřechy vlašské
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na formu
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Poleva
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžícePomerančová kůra
- 160gramůŽervé
- 0,5lžíceRum
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
35 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
6 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme, vlašské ořechy umeleme, pomerančovou kůru nastrouháme.
- 2Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme mouku s kypřícím práškem, koření, sůl, mrkev a vejce. Umícháme hladké těsto, do kterého zamícháme ořechy. Těstem naplníme dortovou formu, kterou jsme vymazali a vysypali. V předehřáté troubě pečeme asi 60 minut. Upečený koláč vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout. Poté koláč potřeme polevou a podáváme.
- 3Polevu připravíme našleháním sýru s cukrem, rumem a pomerančovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.