Kořeněný špaldový chléb

60 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
85 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme špaldovou mouku, droždí, koření, sůl a přilijeme tolik vlažné vody, aby vzniklo pevné těsto. Necháme je přikryté na teplém místě nejméně 4 hodiny kynout (nejlépe do druhého dne).
  • 2
    Těsto znovu prohněteme a vytvarujeme z něj pecen. Plech vyložíme pečicím papírem, přendáme na něj pecen a necháme ještě 40 minut kynout.
  • 3
    Chléb pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 18. 5. 2021
Kořeněný špaldový chléb
Povedl se a je velmi chutný