Kořeněný špaldový chléb
60 min.
Ingredience
- 1200gramůMouka špaldová
- 4lžíceKmín celý
- 3lžíceAnýz mletý
- 4lžičkySůl
- 1baleníDroždí sušené
- 3lžíceFenykl obecný
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
85 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme špaldovou mouku, droždí, koření, sůl a přilijeme tolik vlažné vody, aby vzniklo pevné těsto. Necháme je přikryté na teplém místě nejméně 4 hodiny kynout (nejlépe do druhého dne).
- 2Těsto znovu prohněteme a vytvarujeme z něj pecen. Plech vyložíme pečicím papírem, přendáme na něj pecen a necháme ještě 40 minut kynout.
- 3Chléb pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 18. 5. 2021
Kořeněný špaldový chléb
Povedl se a je velmi chutný