Kořenová zelenina s masem

75 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer očistíme, oškrábeme a omyjeme. Nakrájíme ho na 2 cm široké proužky. Do větší mísy nalijeme vodu s octem, vložíme celer a necháme ho asi 20 minut namočený. Poté scedíme.
  • 2
    Kořen lotosu očistíme, zbavíme slupky a omyjeme. Nakrájíme ho na plátky, které vložíme do vody.
  • 3
    Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a vhodíme kousky krůtího masa. Smažíme asi 7 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a dáme stranou.
  • 4
    Celer a lotos scedíme a vhodíme do pánve asi na 3 minuty. Přihodíme nakrájenou mrkev, taro kořen a restujeme další 2 minuty. Přisypeme bambusové výhonky a nakrájenou hlívu ústřičnou a krátce osmahneme.
  • 5
    Do pánve ke směsi přilijeme sójovou omáčku, dashi, Mirin, cukr a vaříme. Snížíme teplotu, přihodíme maso a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme na 2 minuty fazolové lusky. Servírujeme do misek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.