Kořenová zelenina s masem
75 min.
Ingredience
- 100gramůCeler bulvový
- 1lžičkaOcet rýžový
- 100gramůLotosový kořen
- 750gramůKrůtí maso
- 150gramůTaro
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůBambusové výhonky
- 100gramůHlíva ústřičná
- 500mililitrůGranule dashi
- 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžíceCukr krupice
- 100gramůLusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu
- 5mililitrůOlej sezamový
- 8mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, oškrábeme a omyjeme. Nakrájíme ho na 2 cm široké proužky. Do větší mísy nalijeme vodu s octem, vložíme celer a necháme ho asi 20 minut namočený. Poté scedíme.
- 2Kořen lotosu očistíme, zbavíme slupky a omyjeme. Nakrájíme ho na plátky, které vložíme do vody.
- 3Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a vhodíme kousky krůtího masa. Smažíme asi 7 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a dáme stranou.
- 4Celer a lotos scedíme a vhodíme do pánve asi na 3 minuty. Přihodíme nakrájenou mrkev, taro kořen a restujeme další 2 minuty. Přisypeme bambusové výhonky a nakrájenou hlívu ústřičnou a krátce osmahneme.
- 5Do pánve ke směsi přilijeme sójovou omáčku, dashi, Mirin, cukr a vaříme. Snížíme teplotu, přihodíme maso a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme na 2 minuty fazolové lusky. Servírujeme do misek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.