Kornouty se šlehačkou
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 125mililitrůSirup Golden
- 10mililitrůSherry brandy
- 2lžičkyCitronová kůra
- 2gramySůl
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10mililitrůRum
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůCukr třtinový
- 5gramůZázvor mletý
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
42 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpustíme máslo a umícháme s třtinovým cukrem a sirupem dohladka. Dáme vychladnout a přidáme brandy a citronovou kůru. Prosijeme mouku se solí a zázvorem. Přidáme do máslové směsi a pečlivě mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme asi 3 minuty odstát. Na vymazaný plech pokládáme v dostatečné vzdálenosti vždy 1 lžičku směsi. Pečeme 8 minut při 180 °C. Placičky stočíme do kornoutu a necháme vychladnout. Pokud sušenky ztvrdnou předtím, než je stočíme, vrátíme je na pár minut do trouby.
- 2Ušleháme smetanu s práškovým cukrem a rumem. Směsí naplníme kornouty. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.