Koroptví paštika

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1244 kcal
Bílkoviny
184 g
Tuky
42 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
351 mg
Cukr
710 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté koroptve protkneme proužky slaniny a osolíme.
  • 2
    Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme koroptve, okořeníme a dusíme doměkka.
  • 3
    Měkké maso vykostíme a umeleme spolu s očištěnými játry. Do směsi vmícháme šťávu z masa, sardelové řezy utřené s 30 g másla, pepř, podušené žampiony nakrájené na plátky, víno, žloutek a sůl. Vše dobře vyšleháme.
  • 4
    Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny a naplníme směsí. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni asi 1 hodinu.
  • 5
    Paštiku podáváme jako studený předkrm, nakrájenou na tenké plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.