Koroptví paštika
120 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 2kusyKoroptev
- 100gramůSlanina vepřová
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 150gramůJátra telecí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůSardelové řezy
- 2lžíceVíno bílé
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1244 kcal
Bílkoviny
184 g
Tuky
42 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
351 mg
Cukr
710 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté koroptve protkneme proužky slaniny a osolíme.
- 2Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme koroptve, okořeníme a dusíme doměkka.
- 3Měkké maso vykostíme a umeleme spolu s očištěnými játry. Do směsi vmícháme šťávu z masa, sardelové řezy utřené s 30 g másla, pepř, podušené žampiony nakrájené na plátky, víno, žloutek a sůl. Vše dobře vyšleháme.
- 4Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny a naplníme směsí. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni asi 1 hodinu.
- 5Paštiku podáváme jako studený předkrm, nakrájenou na tenké plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.