Korpus na ořechový dort
70 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 300gramůCukr krupice
- 300gramůOřechy vlašské
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyPomeranče
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůStrouhanka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
35 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, bílky odložíme zatím stranou k dalšímu použití, žloutky dáme do misky a vyšleháme je do pěny, přidáme šťávu ze 2 ks pomeranče. Z bílku spolu s vanilkovým cukrem a pískovým cukrem vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme ke žloutkům, přisypeme pomleté ořechy a kypřící prášek, vše zlehka zamícháme.
- 2Dortovou pečicí formu důkladně vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravenou hmotu z misky přeložíme do formy, kterou vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 40 minut.
- 3Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, rozkrojíme a naplníme vhodným krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 23. 1. 2016
Korpus na ořechový dort
Dortík jsem dělala k příležitosti kulatých narozenin a dle tohoto receptu jsem zkusila korpus a mohu říci, že s těstem se pracovalo velice dobře. Jak chutnal netuším, nejedla jsem ho, ale chvála byla od ostatních, tak asi nezklamal. Dělala jsem ho s kávovo čokoládovým krémem a potáhla potahovací hmotou a dozdobila. Určitě zkusím korpus udělat i na rodinnou oslavu, abych ochutnala. 😉