Košíčky s cibulovým čatní a hermelínem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusySedlčanský hermelín pikantní
    • 570gramůČatní cibulové
    • 1hrstMandle loupané
  • těsto
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
730 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme 70 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g Hery nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžičkou citrónové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.
  • 2
    Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
  • 3
    Na pomoučeném vále vyválíme čtverec o rozměru přibližně 33 x 33 cm, o síle 2-3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme.
  • 4
    Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7,5 - 8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na tarteletky.
  • 5
    (Odřezky těsta znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme a naplníme formičky.) Celkem by mělo být 9-12 kusů, podle síly vyváleného těsta. Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190 °C přibližně 10-15 minut dozlatova. Upečené tarteletky necháme vychladnout.
  • 6
    Hermelín nakrájíme na plátky. Do košíčků vložíme po 1 lžičce cibulového čatní, doprostřed vložíme oloupanou mandli, na ni položíme plátek hermelínu. Košíčky dáme znovu na 5 minut do trouby. Jakmile se sýr roztopí, vyjmeme je z trouby a necháme trochu vychladnout. Podáváme teplé nebo studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.