Košíčky s houbami a sýrem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
44 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
195 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si upečeme košíčky z listového těsta. Na pomoučeném vále si velmi zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5-7 mm. Formičkou o průměru asi 12 cm si vykrojíme 8 koleček. Ze 4 velkých koleček vykrojíme menší kolečka formičkou o průměru 10 cm.
  • 2
    Velká kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje široké 2 cm. Po upečení nám vytvoří misku. Vše položíme na plech s pečícím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme též vodou. Malá kolečka používáme jako pokličku k naplněným miskám.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. (Na dno trouby položíme misku s vodou 1-2 dl). Pečeme přibližně 6-7 minut téměř dozlatova. Vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout.
  • 4
    Omyjeme sherry rajčata. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Očistíme, omyjeme a osušíme čerstvé smrže. Sýr Čedar, smrže s anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi si rozpustíme slaninu s lžicí oleje, když se začne škvařit, přidáme houby a vše restujeme asi 1-2 minuty. Přimícháme sýr, petrželku, ochutíme pepřem a pánev odstavíme z plotny. Směsí naplníme košíčky, poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předehřáté na 220°C trouby dopéct. Pečeme asi 3-5 minut dozlatova. Servírujeme je teplé i studené s rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.