Košíčky se sněhovou čepicí

70 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
41 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
3 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky si nakrájíme změklé máslo, přidáme k němu cukr, žloutky a směs vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto. Utvoříme z něho váleček, zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho v chladničce 1-2 hodiny odpočinout. Poté formičky na košíčky vytřeme slabě olejem. Vyplníme je asi 2 mm vrstvou těsta.
  • 2
    Bílky vyšleháme na tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme cukr. Do misky si na jemném struhadle nastrouháme loupané mandle.
  • 3
    Košíčky naplníme sněhem, posypeme strouhanými mandlemi, do každého košíčku na střed sněhové čepice přitlačíme loupanou mandli (přibližně 50 g).
  • 4
    Košíčky dáme na pečící plech. Pečeme je v předehřáté troubě na 150-160°C dozlatohněda asi 35-40 minut.
  • 5
    Vychladlé košíčky opatrně vyklepneme, dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.