Košíčky se sněhovou čepicí
70 min.
Ingredience
- Náplň
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 50gramůMandle
- Těsto
- 170gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
41 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
3 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Do misky si nakrájíme změklé máslo, přidáme k němu cukr, žloutky a směs vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto. Utvoříme z něho váleček, zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho v chladničce 1-2 hodiny odpočinout. Poté formičky na košíčky vytřeme slabě olejem. Vyplníme je asi 2 mm vrstvou těsta.
- 2Bílky vyšleháme na tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme cukr. Do misky si na jemném struhadle nastrouháme loupané mandle.
- 3Košíčky naplníme sněhem, posypeme strouhanými mandlemi, do každého košíčku na střed sněhové čepice přitlačíme loupanou mandli (přibližně 50 g).
- 4Košíčky dáme na pečící plech. Pečeme je v předehřáté troubě na 150-160°C dozlatohněda asi 35-40 minut.
- 5Vychladlé košíčky opatrně vyklepneme, dáme na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.