Košíčky z listového těsta s tuňákem a kapary (vol-au-vents)

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
64 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
919 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme máslo a na něm 1-2 minuty restujeme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku a 1 minutu vaříme, potom přiléváme mléko, až vznikne hladká směs. Přidáme najemno nasekaný kopr, citronovou šťávu, rozmačkaného konzervovaného tuňáka (bez oleje), okapané kapary, jemně nasekanou pažitku, za stálého míchání směs zhoustne. Máme-li omáčku hustou, zředíme ji zbylým mlékem.
  • 2
    Košíčky vol-au-vente naskládáme na plech a pečeme 8-10 minut dozlatova při teplotě 180°C (z listové těsta vyválíme plát a vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrojíme 8 koleček, dno paštiček. Potom vykrojíme dalších 24 koleček a kolečkem o průměru 6 cm vykrojíme vnitřky. Na každé plné kolečko položíme 3 vykrojená kolečka a každou vrstvu potřeme žloutkem).
  • 3
    Upečené košíčky naplníme tuňákovou směsí a ihned podáváme. Zdobíme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 1. 2017
Košíčky z listového těsta s tuňákem a kapary (vol-au-vents)
Paštičky občas dělám, plním je různými náplněmi podle zásob. Listové těsto používám to s cereáliemi, je zdravější a ke slaným moučníkům se skvěle hodí. Náplň s tuňákem je výrazná a moc dobrá. Byla jsem pochválena, takže předávám a hodnotím kladně :D