Kosmatice v pivním těstíčku

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
182 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvě otrhané květy černého bezu (bezinky) omyjeme pod tekoucí vodou, necháme je v sítu okapat. Poté jim odstřihneme silnější stonky.
  • 2
    Připravíme těstíčko: do mísy nalijeme pivo, ve kterém rozšleháme vejce. Přisypeme polohrubou mouku, mletý zázvor, sůl, pepř 4 barev. Směs dobře promícháme. Těstíčko musí být husté, ale tekoucí.
  • 3
    V pánvi si rozpálíme olej, květy namočíme do těstíčka a vkládáme na rozpálený olej. Smažíme je dozlatova. Usmažené hned vyjmeme z oleje a necháme na papírové utěrce okapat. Podáváme je teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.