Kosočtverečky s kešu oříšky
55 min.
Ingredience
- 350gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 400gramůOřechy Kešu
- 200gramůNáplň maková
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Vmícháme do něj 300g moučkového cukru a citronovou šťávu. Oříšky kešu umeleme spolu se zázvorem a zlehka vmícháme do sněhové hmoty.
- 2Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném válu vyválíme 4 čtverce silné asi 3mm. Dva čtverce potřeme makovou nádivkou, položíme na ně zbylé čtverce a dobře přimáčkneme.
- 3Rádýlkem nakrájíme 3cm široké pruhy a z nich kosočtverce. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 4Zbylý cukr utřeme se lžící vody dohladka, polevu kápneme do středu každého vychladlého kosočtverce a přilepíme na ni kešu oříšek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.