Kostky čokoládovo-meruňkovo-mandlové
55 min.
Ingredience
- Na polevu
- 330gramůČokoláda hořká
- Na těsto
- 200gramůČokoláda na vaření
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 3kusyVejce slepičí
- 375gramůMouka polohrubá
- 80gramůMeruňky
- 4lžíceMandle
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 5lžicVoda pitná
Počet porcí:
54Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
757 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na menší kousky rozlámeme čokoládu, vložíme do nádoby. Přilijeme vodu, přidáme máslo. Nádobu umístíme do většího hrnce s vodou na plotně, ve vodní lázni zahříváme, až se vytvoří hladká hmota.
- 2Vzniklou směs vlijeme do mísy, pomocí kuchyňského robotu se šlehacími metlami do ní zašleháváme postupně moučkový cukr, vanilkový cukr a mletou skořici. Poté přidáme postupně jedno po druhém vejce a stále zašleháváme.
- 3Do misky nasypeme mouku, vmícháme prášek do pečiva. Mouku postupně sypeme do vzniklé čokoládové směsi a neustále zapracováváme šlehačem, zapnutým na nejvyšší rychlost.
- 4Do hotové směsi nasypeme odpeckované, na menší kousky nakrájené meruňky a nadrobno nasekané mandle. Vařečkou promícháme. Část mandlí a meruněk ponecháme na posypání hotového koláče.
- 5Připravíme plech o rozměrech 46 x 30 centimetrů a položíme na něj alobal tak, aby vyčníval ještě asi 2,5 centimetru nad okraj. Alobal vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto vlijeme na alobal. Předehřejeme troubu na 180°C, koláč pečeme asi 25 minut.
- 6Hotovou buchtu vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 7Připravíme polevu: na menší kousky nalámeme čokoládu a vložíme ji do menšího hrnku. Ten umístíme do většího hrnce s vodou na plotně a ve vodní lázni čokoládu rozpouštíme. Tekutou čokoládou potřeme povrch koláče. Nakonec zasypeme zbytkem sekaných meruněk a mandlí. Vychladlý koláč rozkrájíme na kousky o rozměrech 5 x 5 centimetrů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.