Kostky s hořkou čokoládou

80 min.
Evropa

Ingredience

    • 270gramůMouka polohrubá
    • 4gramySůl
    • 240gramůCukr krupice
    • 25gramůCukr moučkový
    • 300gramůMáslo čerstvé
    • 300gramůVaječný žloutek sušený
    • 50mililitrůRum
    • 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
999 mg
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu pedehřejeme na 180°Celsia.
  • 2
    Smícháme mouku se solí, přidáme 40 g cukru krupice, 20 g moučkového cukru a 210 g másla. Ze směsi vypracujeme drobenku.
  • 3
    Hranatou formu o rozměrech 22x20 cm vyložíme pečícím papírem tak, že papír sahá k okrajům. Drobenku napěchujeme do formy do stejnoměrné vrstvy a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme cca 50 minut.
  • 4
    Mezitím utřeme žloutky s cukrem, přidáme rum, špetku soli, 90 g másla a nastrouhanou hořkou čokoládu. Směs dáme do kastrůku a za stálého míchání zahříváme pod bodem varu asi 6 minut, až směs zhoustne a pomalu stéká z vařečky. Krém se nesmí vařit.
  • 5
    Když je těsto téměř upečené, tj. cca po 40 minutách pečení, nalijeme na něj čokoládový krém a deset minut dopékáme.
  • 6
    Upečený dezert vyndáme z trouby, necháme vychladnout a potom dáme na hodinu do chladničky.
  • 7
    Po hodině dezert vyndáme z chladničky, pomocí pečícího papíru vyjmeme z formy, nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.