Kostky s hořkou čokoládou
80 min.
Ingredience
- 270gramůMouka polohrubá
- 4gramySůl
- 240gramůCukr krupice
- 25gramůCukr moučkový
- 300gramůMáslo čerstvé
- 300gramůVaječný žloutek sušený
- 50mililitrůRum
- 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
999 mg
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Troubu pedehřejeme na 180°Celsia.
- 2Smícháme mouku se solí, přidáme 40 g cukru krupice, 20 g moučkového cukru a 210 g másla. Ze směsi vypracujeme drobenku.
- 3Hranatou formu o rozměrech 22x20 cm vyložíme pečícím papírem tak, že papír sahá k okrajům. Drobenku napěchujeme do formy do stejnoměrné vrstvy a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme cca 50 minut.
- 4Mezitím utřeme žloutky s cukrem, přidáme rum, špetku soli, 90 g másla a nastrouhanou hořkou čokoládu. Směs dáme do kastrůku a za stálého míchání zahříváme pod bodem varu asi 6 minut, až směs zhoustne a pomalu stéká z vařečky. Krém se nesmí vařit.
- 5Když je těsto téměř upečené, tj. cca po 40 minutách pečení, nalijeme na něj čokoládový krém a deset minut dopékáme.
- 6Upečený dezert vyndáme z trouby, necháme vychladnout a potom dáme na hodinu do chladničky.
- 7Po hodině dezert vyndáme z chladničky, pomocí pečícího papíru vyjmeme z formy, nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.