Kostky s mandlovou krustičkou
80 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 5lžičekSkořice mletá
- 75gramůMáslo čerstvé
- 275gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 75gramůMandle
- 115gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 5lžičekZázvor mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
5 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si pekáček cca 33 x 23 cm, vyložíme pečícím papírem, pomažeme tukem, troubu si předehřejeme na 190 °C.
- 2Odvážených 50 g cukru umícháme s máslem, přidáme žloutek, citronovou šťávu a kůru, vanilkový cukr a šlehačku. Poté vmícháme postupně prosátou mouku a těsto dobře vypracujeme. Natlačíme do pekáče a pečeme zhruba 15 minut, až lehce zezlátne. Troubu nevypínáme.
- 3Na krustu smícháme 225 g cukru, mandle pokrájené na plátky, bílky, koření a na plotně necháme asi jednu minutu přejít varem. Polevu nalijeme na těsto, rovnoměrně rozetřeme a v troubě pečeme cca 45 minut. Upečené těsto necháme ve formě vychladnout, poté nakrájíme na čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.