Kostky s višňovo-čokoládovou polevou
60 min.
Ingredience
- Na polevu
- 4lžíceMléko polotučné
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKakao - prášek
- 70gramůČokoláda hořká
- Na těsto
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyKypřicí prášek do pečiva
- 3gramyMáslo čerstvé
- 60mililitrůČokoláda na vaření
- 4kusyVejce slepičí
- 240gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 300gramůOřechy vlašské
- 250gramůVišně
- 70gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
28Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme mouku s balíčkem prášku do pečiva. Necháme změknout máslo a rozehřejeme čokoládu na vaření. Obojí pak přidáme k mouce a mícháme.
- 2Kuchyňským robotem dál zašleháváme postupně jedno vejce po druhém střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme strouhané ořechy.
- 3Nachystáme plech o rozměrech 35x20 centimetrů, vymažeme ho tukem a vysypeme hladkou moukou. Vlijeme na něj těsto a pečlivě uhladíme.
- 4Připravíme višně, které osušíme, rozkrájíme na poloviny, odstraníme z nich pecky a poklademe jimi hustě těsto vylité na plechu. Višně zasypeme strouhanou hořkou čokoládou, kterou jsme předtím nastrouhali.
- 5Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme 30 minut. Hotový moučník vyjmeme z trouby a počkáme, než na plechu vychladne.
- 6Mezitím připravíme polevu. Čokoládu nasekáme na drobné kousky. Do středně velkého hrnce vlijeme mléko a vložíme změklé máslo. Mícháme a počkáme, než směs přijde k varu. Přidáme do ní kakaový prášek a promícháváme, aby se vytvořila hladká hmota. Polevou přelijeme vychladlou buchtu a uhladíme povrch. Na chladnějším místě, ovšem ne v ledničce, necháme asi 2-3 hodiny vychladnout. Těsně předtím, než budeme moučník servírovat, ho rozkrájíme na kostky o rozměrech 5x5 centimetrů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.