Kostky s višňovo-čokoládovou polevou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
28

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme mouku s balíčkem prášku do pečiva. Necháme změknout máslo a rozehřejeme čokoládu na vaření. Obojí pak přidáme k mouce a mícháme.
  • 2
    Kuchyňským robotem dál zašleháváme postupně jedno vejce po druhém střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme strouhané ořechy.
  • 3
    Nachystáme plech o rozměrech 35x20 centimetrů, vymažeme ho tukem a vysypeme hladkou moukou. Vlijeme na něj těsto a pečlivě uhladíme.
  • 4
    Připravíme višně, které osušíme, rozkrájíme na poloviny, odstraníme z nich pecky a poklademe jimi hustě těsto vylité na plechu. Višně zasypeme strouhanou hořkou čokoládou, kterou jsme předtím nastrouhali.
  • 5
    Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme 30 minut. Hotový moučník vyjmeme z trouby a počkáme, než na plechu vychladne.
  • 6
    Mezitím připravíme polevu. Čokoládu nasekáme na drobné kousky. Do středně velkého hrnce vlijeme mléko a vložíme změklé máslo. Mícháme a počkáme, než směs přijde k varu. Přidáme do ní kakaový prášek a promícháváme, aby se vytvořila hladká hmota. Polevou přelijeme vychladlou buchtu a uhladíme povrch. Na chladnějším místě, ovšem ne v ledničce, necháme asi 2-3 hodiny vychladnout. Těsně předtím, než budeme moučník servírovat, ho rozkrájíme na kostky o rozměrech 5x5 centimetrů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.