Kostky z javorového krému
15 min.
Ingredience
- 500mililitrůSirup javorový
- 200gramůCukr třtinový
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
90 g
Cukr
82 g
Vápník
84 mg
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nasypeme cukr, špetku soli, přilijeme javorový sirup, smetanu, rozmícháme, přivedeme k varu a zprudka vaříme. Rendlík odstavíme, necháme vychladnout, již nemícháme. Směs nalijeme do kovové misky a vložíme do ledničky ztuhnout.
- 2Ztuhlý krém rozkrájíme na kostičky, upravíme na dezertní talířky a podáváme. Dobře vychlazené kostičky téměř nelepí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.