Kostky z krupice do polévky
15 min.
Ingredience
- 80litrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- Na těsto
- 80mililitrůVoda pitná
- 50gramůPetržel kudrnka
- 100gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
37 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
405 mg
Vápník
249 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, krupici dokonale rozmícháme v misce se studenou vodou a vlijeme do vroucí vody. Za stálého míchání uvaříme do husté kaše. Vmícháme nasekanou petrželku a kaši rozetřeme nožem na vodou zvlhčený vál v 1 cm vrstvě a necháme vychladnout. Studený plát nakrájíme nožem na menší kostky, které použijeme do hotových polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.