Kotlety na rajčatech s klobásou a chilli
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusChilli paprička
- 100gramůKlobása vepřová
- 0,5lžíceSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1decilitrVíno bílé
- 1,5decilitryMasový vývar
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůVepřové kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou velkou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytá rajčata pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku a malou papričku chilli rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Klobásu nakrájíme na kolečka.
- 2Omyté a osušené 4 kotlety s kostí naklepeme, osolíme a posypeme silně pepřem 4 barev z obou stran.
- 3V hrnci na rozpáleném oleji opečeme kotlety z každé strany dozlatova. Opékáme je přibližně 5-7 minut z každé strany, pak je vyjmeme.
- 4Na omastek dáme cibuli, promícháme a zpěníme. Když začíná chytat zlatou barvu, přimícháme chilli, sladkou mletou papriku a kotlety vrátíme zpět do hrnce. Podlijeme je vínem a pod pokličkou dusíme. Po 5-6 minutách přidáme klobásu, rajčata s paprikou, promícháme a dusíme 5-7 minut.
- 5V 1.5 dl masového vývaru rozmícháme dohladka 1 lžíci mouky a za stálého míchání přidáme k masu. Povaříme dalších 3-4 minuty, přimícháme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.