Kotlety na rajčatech s klobásou a chilli

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou velkou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytá rajčata pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku a malou papričku chilli rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Klobásu nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Omyté a osušené 4 kotlety s kostí naklepeme, osolíme a posypeme silně pepřem 4 barev z obou stran.
  • 3
    V hrnci na rozpáleném oleji opečeme kotlety z každé strany dozlatova. Opékáme je přibližně 5-7 minut z každé strany, pak je vyjmeme.
  • 4
    Na omastek dáme cibuli, promícháme a zpěníme. Když začíná chytat zlatou barvu, přimícháme chilli, sladkou mletou papriku a kotlety vrátíme zpět do hrnce. Podlijeme je vínem a pod pokličkou dusíme. Po 5-6 minutách přidáme klobásu, rajčata s paprikou, promícháme a dusíme 5-7 minut.
  • 5
    V 1.5 dl masového vývaru rozmícháme dohladka 1 lžíci mouky a za stálého míchání přidáme k masu. Povaříme dalších 3-4 minuty, přimícháme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.