Kotlety s kardamomem
50 min.
Ingredience
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 2lžíceMed včelí
- 3špetkyPepř cayenský
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžíceKardamom
- 2lžíceKari koření
- 6lžicOlej rostlinný
- 400gramůVepřové kotlety
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme dle návodu, přikryjeme a necháme dojít.
- 2Naklepané vepřové kotlety bez kostí nakrájíme na tenké nudličky. V misce si připravíme marinádu ze zázvoru, kajenského pepře a medu. Z listů bílého zelí nakrájíme asi 4 cm široké pruhy. Maso opláchneme vlažnou vodou, necháme okapat a také pokrájíme na nudličky nebo na malé kousky.
- 3Na třech lžících rozpáleného oleje ve woku osmažíme zelí s kardamomem, přidáme koření kari a uvařenou dlouhozrnnou rýži. Vše smícháme a vyjmeme z pánve.
- 4Přilijeme zbylý olej, rozpálíme a prudce osmažíme nudličky masa, přidáme směs a vše znovu smícháme dohoromady.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.