Kotlety v celerovo - jablečné omáčce
45 min.
Ingredience
- 4kusyHřebíček
- 125mililitrůVíno bílé
- 4kusyCeler - nať
- 2kusyBobkový list
- 4kusyCeler řapíkatý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyJablka
- 40gramůCukr třtinový
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 600gramůVepřové kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve zahřejeme troubu na 190 stupňů a vymažeme máslem nebo olejem pekáček.
- 2Do něj vložíme rozklepané a osolené kotlety s hřebíčkem, přidáme 2 bobkové lístky, 4 listy řapíkatého celeru a zalijeme bílým suchým vínem nebo vermutem. V troubě vše 30 minut pečeme.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo a dusíme na něm pomalu kostičky omytého řapíkatého celeru. Po pěti minutách přidáme omytá, jader zbavená, na plátky nakrájená jablka posypaná cukrem a dalších 10 minut dusíme doměkka.
- 4Vyndáme pekáček z trouby, odstraníme bobkové a celerové listy a kotlety poklademe nahrubo nastrouhaným ementálem nebo jarlsbergem. Vše potřeme vypečenou šťávou a necháme ještě asi 5 minut zapéct, až sýr zezlátne.
- 5Servírujeme teplé s celerovo-jablečnou omáčkou a pokapame vypečenou šťávou pro chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.