Kotlety v celerovo - jablečné omáčce

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve zahřejeme troubu na 190 stupňů a vymažeme máslem nebo olejem pekáček.
  • 2
    Do něj vložíme rozklepané a osolené kotlety s hřebíčkem, přidáme 2 bobkové lístky, 4 listy řapíkatého celeru a zalijeme bílým suchým vínem nebo vermutem. V troubě vše 30 minut pečeme.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme máslo a dusíme na něm pomalu kostičky omytého řapíkatého celeru. Po pěti minutách přidáme omytá, jader zbavená, na plátky nakrájená jablka posypaná cukrem a dalších 10 minut dusíme doměkka.
  • 4
    Vyndáme pekáček z trouby, odstraníme bobkové a celerové listy a kotlety poklademe nahrubo nastrouhaným ementálem nebo jarlsbergem. Vše potřeme vypečenou šťávou a necháme ještě asi 5 minut zapéct, až sýr zezlátne.
  • 5
    Servírujeme teplé s celerovo-jablečnou omáčkou a pokapame vypečenou šťávou pro chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.