Kotlety v sójové marinádě
33 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 2kusyPomeranče
- 20mililitrůOlej rostlinný
- Na marinádu
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 60mililitrůSójová omáčka
- 1lžičkaZázvor celý
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kotlety očistíme, vložíme do misky, přelijeme marinádou (dobře všechny kotlety marinádou obalíme) a pod fólií necháme maso alespoň 3 hodiny marinovat.
- 2Odleželé kotlety položíme na olejem potřený rošt a v grilu předehřátém na vyšší teplotu pečeme po každé straně asi 8 minut. Během grilování potíráme marinádou. Poté pod gril vložíme plátky pomeranče, které jsme rovněž potřeli marinádou. Grilujeme zhruba minutu po každé straně.
- 3Kotlety podáváme ozdobené plátky pomeranče.
- 4Na marinádu v misce promícháme jemně mletý zázvor, olej, sójovou omáčku, pepř a hořčici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.