Kouličky se šlehačkou
35 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 100gramůČokoláda mléčná
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceCukrové zdobení
- 1lžičkaPotravinářská barva
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 40gramůTvaroh tučný
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
468 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
- 2Kouličky předem připravené ze základního těsta ponoříme ze dvou třetin do čokolády a necháme zaschnout.
- 3Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a rozdělíme na 3 díly. Každý díl obarvíme jiným potravinářským barvivem.
- 4Cukrářským sáčkem s hvězdicovou trubičkou naneseme šlehačku ozdobně na vršek každé kouličky. Ozdobíme cukrovým zdobením - perličkami.
- 5Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- 6Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- 7Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- 8Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- 9Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.