Kouzelný rudý dezert
65 min.
Ingredience
- 200gramůMaliny
- 500gramůTřešně
- 200gramůOstružiny
- 4decilitryVoda pitná
- 1lžíceSolamyl
- 4lžíceCukr krupice
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 4decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Maliny, vypeckované třešně a ostružiny omyjeme, z malin odstraníme stopky. Smícháme v hrnečku solamyl a 4 lžíce vody. Zbylou tekutinu a cukr přivedeme k varu. Přidáme rozmíchaný solamyl a odstavíme hrnec ze sporáku. Přidáme ovoce a promícháme.
- 2Směs vlijeme do dezertové mísy a přes noc necháme uležet. Na plochý talíř vyklopíme kouzelný rudý dezert.
- 3Smícháme vanilkový pudinkový prášek, mléko a cukr a vše uvaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne. Necháme vystydnout a mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
- 4Připravený rudý dezert přelijeme hotovou vanilkovou polevou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.