Kouzelný rudý dezert

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maliny, vypeckované třešně a ostružiny omyjeme, z malin odstraníme stopky. Smícháme v hrnečku solamyl a 4 lžíce vody. Zbylou tekutinu a cukr přivedeme k varu. Přidáme rozmíchaný solamyl a odstavíme hrnec ze sporáku. Přidáme ovoce a promícháme.
  • 2
    Směs vlijeme do dezertové mísy a přes noc necháme uležet. Na plochý talíř vyklopíme kouzelný rudý dezert.
  • 3
    Smícháme vanilkový pudinkový prášek, mléko a cukr a vše uvaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne. Necháme vystydnout a mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
  • 4
    Připravený rudý dezert přelijeme hotovou vanilkovou polevou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.