Krajková kolečka
25 min.
Ingredience
- 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceTuk rostlinný
- 55gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 70gramůMandle
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si na pečení koleček dva plechy, které vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na teplotu 190 °C.
- 2Mandle umeleme a smícháme s ostatními sypkými ingrediencemi.
- 3V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme do něj všechny suroviny a pečlivě vymícháme. Na plechu tvoříme z vrchovaté lžičky směsi kolečka. Protože se těsto při pečení rozlije, musíme kolečka dávat alespoň 6 centimetrů od sebe. Pečeme je do zezlátnutí, což je zhruba 5 minut. Kolečka nejprve necháme na plechu mírně vychladnout, aby se nám při přenášení nepokroutila. Poté je širokou špachtlí přeneseme na mřížku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.