Králičí filet s liškami a čerstvými fíky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky masa smažíme v oleji 3-4 minuty. Vyjmeme je, zabalíme do alobalu a odložíme stranou.
  • 2
    Salát omyjeme, otřepáním osušíme, natrháme na kousky a odložíme stranou. Lišky a jarní cibulku očistíme. Cibulku omyjeme, nakrájíme na tenké kroužky.
  • 3
    Lišky smažíme na másle, dokud se voda neodpaří. Tymián omyjeme, otřepáním osušíme a z 1 snítky otrháme lístky. Zbytek tymiánu odložíme stranou. Jarní cibulky a tymián přidáme k liškám a osmažíme. Směs ochutíme solí a pepřem, necháme zchladnout.
  • 4
    Fíky oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na dílky. Z octa, sherry, likéru, olivového oleje a špetky soli připravíme zálivku a smícháme ji se salátem. Plátky masa vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky.
  • 5
    Natrhané salátové listy upravíme na velký talíř. Na salát rozdělíme houbovou směs a plátky masa. Podáváme ozdobené fíky a zbytkem tymiánu.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.