Králičí filet s liškami a čerstvými fíky
35 min.
Ingredience
- 180gramůLišky čerstvé
- 2kusyCibulka jarní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 4kusyFíky čerstvé
- 20mililitrůOcet Sherry
- 20mililitrůLikér pomerančový
- 30mililitrůOlej olivový
- 800gramůKráličí maso
- 100gramůSalát Lollo Biondo
- 20mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Plátky masa smažíme v oleji 3-4 minuty. Vyjmeme je, zabalíme do alobalu a odložíme stranou.
- 2Salát omyjeme, otřepáním osušíme, natrháme na kousky a odložíme stranou. Lišky a jarní cibulku očistíme. Cibulku omyjeme, nakrájíme na tenké kroužky.
- 3Lišky smažíme na másle, dokud se voda neodpaří. Tymián omyjeme, otřepáním osušíme a z 1 snítky otrháme lístky. Zbytek tymiánu odložíme stranou. Jarní cibulky a tymián přidáme k liškám a osmažíme. Směs ochutíme solí a pepřem, necháme zchladnout.
- 4Fíky oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na dílky. Z octa, sherry, likéru, olivového oleje a špetky soli připravíme zálivku a smícháme ji se salátem. Plátky masa vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky.
- 5Natrhané salátové listy upravíme na velký talíř. Na salát rozdělíme houbovou směs a plátky masa. Podáváme ozdobené fíky a zbytkem tymiánu.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.