Králičí hřbet na česneku s cibulí a rajčaty
95 min.
Ingredience
- 350gramůKráličí hřbet
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 3špetkyPepř 4 barev
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 100mililitrůVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Králičí hřbet odblaníme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 2 porce. Potřeme ho olejem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Troubu si předehřejemena 200°C. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme ho vývarem, pekáček zakryjeme a dáme do předehřáté trouby.
- 2Očistíme cibule se stroužky česneku. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Králíka pečeme 30 minut, podlijeme ho výpekem, přidáme k němu pokrájenou zeleninu, znovu maso zakryjeme a pečeme dalších 30 minut. Během pečení maso 2-3 polijeme výpekem tak, aby se na maso dostala i cibule s česnekem. Po 30 minutách z pekáčku odložíme pokrývku, do výpeku přilijeme bílé víno, promícháme a maso dopečeme odkryté dozlatova až zlatohněda. Během té doby maso ještě několikrát polijeme vínovým výpekem.
- 3Porce upečeného králíka dáme na talíře, poklademe na něj upečenou zeleninu a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.