Králičí kýta na víně s žampiony
75 min.
Ingredience
- 200gramůKráličí maso
- 10gramůSlanina vepřová
- 20gramůOlej rostlinný
- 1decilitrVíno bílé
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
- 0,25kostkaMasox
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
460 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kýtu prošpikujeme proužky slaniny, česnek drobně nasekáme, žampiony nakrájíme na plátky. V 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky masoxu.
- 2V hlubším rendlíku na oleji orestujeme maso, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme česnek, bílé víno, žampiony, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Maso podáváme s necezenou omáčkou. Jako přílohu volíme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.