Králičí maso zapečené s kapustou a šunkou
80 min.
Ingredience
- 200gramůKráličí maso
- 250gramůKapusta hlávková
- 750mililitrůVoda pitná
- 20gramůOlej rostlinný
- 2špetkySůl
- 70gramůŠunka dušená
- 1kostkaHovězí bujón
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Vápník
196 mg
Postup přípravy
- 1Králičí maso osolíme a ze všech stran opečeme na oleji. Hlávkovou kapustu rozebereme na listy, skrojíme silná žebra, uvaříme v 500 ml vody a necháme okapat. V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího vývaru.
- 2Dno ohnivzdorné mísy vyložíme uvařenými kapustovými listy, na ně položíme jednu porci králičího masa, tu překryjeme plátkem šunky a opakujeme. Nakonec položíme kapustové listy, vše zalijeme vývarem z kostí a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme, dokud není maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.