Králík dušený s lečem
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůKráličí maso
- 60gramůSlanina vepřová
- 500mililitrůLečo sterilované
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
944 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce králíka osušíme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Maso po obou stranách opečeme na nakrájené, rozškvařené slanině. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme trochou vody a dusíme.
- 2Během dušení porce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím vody.
- 3K téměř měkkému masu přidáme sterilované lečo i s nálevem a dusíme do změknutí masa.
- 4Šťávu zalijeme smetanou, rozmícháme a jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.