Králík dušený s lečem

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 600gramůKráličí maso
    • 60gramůSlanina vepřová
    • 500mililitrůLečo sterilované
    • 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
944 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté porce králíka osušíme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Maso po obou stranách opečeme na nakrájené, rozškvařené slanině. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme trochou vody a dusíme.
  • 2
    Během dušení porce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím vody.
  • 3
    K téměř měkkému masu přidáme sterilované lečo i s nálevem a dusíme do změknutí masa.
  • 4
    Šťávu zalijeme smetanou, rozmícháme a jen prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.