Králík na cibuli II
155 min.
Ingredience
- 250mililitrůVíno bílé
- 1kilogramCibule
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůRajčatová šťáva
- 3špetkySůl
- 1lžíceCukr krupice
- 250mililitrůMouka pšeničná hladká
- 4kusyBobkový list
- 8kusůHřebíček
- 1lžícePetržel - nať
- 10stroužkůČesnek
- 2kilogramyKrálík
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1025 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
37 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Králíka osolíme, obalíme v mouce a zprudka osmahneme na troše oleje. Dáme na vymaštěný pekáč, přidáme rajčatovou šťávu, víno, cukr, 5 stroužků česneku na plátky, hřebíček, olej, přikryjeme alobalem a pečeme v mírnější troubě asi hodinu.
- 2Cibuli nakrájenou na plátky osmahneme na zbylém oleji a přidáme k masu. Osolíme, přidáme česnek a bobkový list. Pečeme ještě půl hodiny pod alobalem a další půlhodinu odkryté, až olej vystoupí na povrch. Ochutíme tymiánem nebo petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.