Králík na cibuli II

155 min.
Evropa

Ingredience

    • 250mililitrůVíno bílé
    • 1kilogramCibule
    • 50mililitrůOlej rostlinný
    • 500mililitrůRajčatová šťáva
    • 3špetkySůl
    • 1lžíceCukr krupice
    • 250mililitrůMouka pšeničná hladká
    • 4kusyBobkový list
    • 8kusůHřebíček
    • 1lžícePetržel - nať
    • 10stroužkůČesnek
    • 2kilogramyKrálík
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1025 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
37 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka osolíme, obalíme v mouce a zprudka osmahneme na troše oleje. Dáme na vymaštěný pekáč, přidáme rajčatovou šťávu, víno, cukr, 5 stroužků česneku na plátky, hřebíček, olej, přikryjeme alobalem a pečeme v mírnější troubě asi hodinu.
  • 2
    Cibuli nakrájenou na plátky osmahneme na zbylém oleji a přidáme k masu. Osolíme, přidáme česnek a bobkový list. Pečeme ještě půl hodiny pod alobalem a další půlhodinu odkryté, až olej vystoupí na povrch. Ochutíme tymiánem nebo petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.