Králík na pivu
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůKráličí maso
- 3lžíceOlej rostlinný
- 120gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1krajícChléb konzumní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
19 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vložíme omyté porce králíka, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme a omáčku necháme vysmahnout. Zaprášíme trochou mouky, přidáme nastrouhaný tvrdý chléb, zalijeme hovězím vývarem a přilijeme pivo. Omáčku procedíme na porce masa a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.