Králík na pivu

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1000gramůKráličí maso
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 120gramůZelenina kořenová
    • 1lžičkaSůl
    • 250mililitrůHovězí vývar základní
    • 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 1krajícChléb konzumní
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
19 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vložíme omyté porce králíka, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme a omáčku necháme vysmahnout. Zaprášíme trochou mouky, přidáme nastrouhaný tvrdý chléb, zalijeme hovězím vývarem a přilijeme pivo. Omáčku procedíme na porce masa a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.