Králík po mělnicku
64 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 130gramůCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 800gramůKrálík
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
- 3decilitryVíno červené
- 1lžíceKečup
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaMajoránka čerstvá
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
40 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
579 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce (z hlavy a trupu uděláme polévku) a osolíme. Na rozehřátém másle i oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.
- 2Přidáme králičí maso a smažíme za všech stran. Zalijeme vývarem, dusíme do poloměkka, poté přilijeme víno, přidáme kečup i majoránku, zahustíme změklým máslem smíchaným s moukou a dobře provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.