Králík po řecku

120 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1580 kcal
Bílkoviny
130 g
Tuky
91 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka naporcujeme na 4 porce.
  • 2
    Pancettu nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Z hrnce ji vybereme děrovanou naběračkou, aby tuk zůstal v hrnci.
  • 3
    Na tuku z pancetty opečeme nasekanou cibuli a česnek (celé stroužky, neoloupané). Orestujeme.
  • 4
    Přidáme králíka a ze všech stran ho orestujeme.
  • 5
    Poté přidáme pokrájená sušená rajčata, olivy na kolečka, kapary, větvičku rozmarýnu, bobkový list, víno i vývar.
  • 6
    Dusíme hodinu a půl. Šťáva by se měla téměř vypařit (v případě potřeby podléváme). Vyjmeme rozmarýn a bobkový list.
  • 7
    Osolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.