Králík po řecku
120 min.
Ingredience
- 40gramůPancetta
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1kusKrálík
- 8kusůSušená rajčata
- 15kusůOlivy černé
- 1lžíceKapary
- 1kusRozmarýn
- 1kusBobkový list
- 10gramůSůl
- 200mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1580 kcal
Bílkoviny
130 g
Tuky
91 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka naporcujeme na 4 porce.
- 2Pancettu nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Z hrnce ji vybereme děrovanou naběračkou, aby tuk zůstal v hrnci.
- 3Na tuku z pancetty opečeme nasekanou cibuli a česnek (celé stroužky, neoloupané). Orestujeme.
- 4Přidáme králíka a ze všech stran ho orestujeme.
- 5Poté přidáme pokrájená sušená rajčata, olivy na kolečka, kapary, větvičku rozmarýnu, bobkový list, víno i vývar.
- 6Dusíme hodinu a půl. Šťáva by se měla téměř vypařit (v případě potřeby podléváme). Vyjmeme rozmarýn a bobkový list.
- 7Osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.