Králík s kapustou a uzeným
145 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 800gramůKráličí maso
- 1kusKapusta hlávková
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,25kilogramVepřový bok uzený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
27 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme na másle, přidáme porce králíka, osolíme a opečeme.
- 2Uzený bůček nakrájíme na plátky a opečeme na suché pánvi. Kapustu rozdělíme na listy a krátce spaříme a necháme okapat.
- 3Do zapékací nádoby navrstvíme slaninu, listy kapusty a porce králíka pokapané výpekem, na to znovu plátky bůčku a kapustu.
- 4Vše zalijeme šálkem vývaru a pečeme 1-2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.