Královský koláč s malinami
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 60gramůCukr krupice
- 1lžíceŽelatina
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 350mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůRýžový škrob
- 450gramůMaliny
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60lžicCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceVoda pitná
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
4 g
Cukr
120 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Potom zpracujeme na hladké těsto. Necháme ho asi hodinu v lednici vychladit. Potom ho vyválíme do kruhové formy o průměru 25 cm, propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem, pokryjeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 225°c asi 10-15 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
- 2Během pečení si připravíme náplň: v rendlíku smícháme cukr, kukuřičnou moučku Maizenu a práškovou želatinu. Vajíčka, žloutek a mléko rozšleháme v misce metlou, přimícháme do směsi v rendlíku a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Potom směs zahříváme na mírném ohni a vaříme za stálého míchání asi 20 minut, až směs začne houstnout. Odstavíme z ohně, vlijeme do misky a necháme směs vychladnout. Zakryjeme a dáme na hodinu do lednice, dokud směs nezrosolovatí.
- 3Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku a vmícháme ji do směsi. Korpus vyjmeme z formy a naplníme směsí, navrch poklademe hustě maliny, okraje vynecháme. Uložíme do lednice asi na hodinu, než krém úplně ztuhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.