Krátce solené, vyuděné maso.
500 min.
Ingredience
- 3kilogramyVepřové maso tučné
- 500gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1425 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
135 g
Sacharidy
1 g
Vápník
43 mg
Železo
7 mg
Postup přípravy
- 1Maso propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Napíchneme na háky a převážeme provázkem. Vložíme do velké misky a důkladně prosolíme.
- 2Připravené maso v míse přiklopíme pokličkou, nebo potravinářskou fólii. Takto vložíme minimálně přes noc do lednice.
- 3Druhý den maso vyndáme - mírně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a zavěsíme do udírny.
- 4Udíme zhruba 6 až 8 hodin, dle velikosti masa.
- 5Maso vyndáme z udírny, vyhákneme háček a odstraníme provázek, poté můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 19. 5. 2016
Krátce solené, vyuděné maso.
Naprosto skvělé, žádné dlouhé čekání, než se maso pořádně nasákne solí!!! Výsledek je výborný!!!😉doporučuji Všem!!!😉