Kravatové uzlíky
30 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 560gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
34 mg
Cukr
912 mg
Postup přípravy
- 1Do velké mísy vložíme droždí a přilijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, potom zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce. Vše důkladně promícháme. Nyní přidáme mouku se solí, opět důkladně mícháme.
- 2Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Nyní by mělo vzniknou pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo, kde necháme hodinu a půl kynout.
- 3Těsto rozdělíme na 16 zhruba stejně velkých kousků. Z každého vytvarujeme uzlík. Ten získáme tak, že z těsta vyválíme šňůrku, kterou zauzlujeme.
- 4Teď už jen přeneseme na olejem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a 15 minut pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů. Před podáváním ještě pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.