Kravatové uzlíky

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
34 mg
Cukr
912 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy vložíme droždí a přilijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, potom zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce. Vše důkladně promícháme. Nyní přidáme mouku se solí, opět důkladně mícháme.
  • 2
    Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Nyní by mělo vzniknou pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo, kde necháme hodinu a půl kynout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 16 zhruba stejně velkých kousků. Z každého vytvarujeme uzlík. Ten získáme tak, že z těsta vyválíme šňůrku, kterou zauzlujeme.
  • 4
    Teď už jen přeneseme na olejem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a 15 minut pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů. Před podáváním ještě pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.