Křehká jablíčka v piškotovém těstě
35 min.
Ingredience
- 500gramůJablka
- 100gramůMarmeláda pomerančová
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůStrouhanka
- 30gramůCukr moučkový
- Na piškotové těsto
- 8kusůVejce slepičí
- 8lžicCukr krupice
- 8lžicMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
512 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Křehká jablka oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vydlabeme jadřince. Vydlabaná místa naplníme marmeládou. Pekáč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravená jablíčka naskládáme na plech.
- 2Příprava piškotového těsta: Do misky rozklepneme 8 vajec, přidáme 8 lžic cukru a vyšleháme tuhou hmotu. Do hmoty přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, cukr krupici a dřevěnou vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme.
- 3Připraveným těstem přelijeme jablíčka na plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15-20 minut. Plech vytáhneme z trouby, koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme na čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.