Křehká jablíčka v piškotovém těstě

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
512 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křehká jablka oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vydlabeme jadřince. Vydlabaná místa naplníme marmeládou. Pekáč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravená jablíčka naskládáme na plech.
  • 2
    Příprava piškotového těsta: Do misky rozklepneme 8 vajec, přidáme 8 lžic cukru a vyšleháme tuhou hmotu. Do hmoty přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, cukr krupici a dřevěnou vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme.
  • 3
    Připraveným těstem přelijeme jablíčka na plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15-20 minut. Plech vytáhneme z trouby, koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme na čtverce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.