Křehké koláčky s rybí náplní

50 min.
Francie

Ingredience

  • náplň
    • 1špetkaBazalka
    • 1lžícePetržel kudrnka
    • 400gramůFilé z aljašské tresky
    • 200gramůŠunka dušená
    • 150gramůAnglická slanina
    • 150gramůSýr Eidam cihla 45%
    • 2špetkyPepř bílý
    • 1lžíceMartell cognac
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
52 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
648 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme plát 4-5 mm silný a formičkou z něj vypíchneme malé koláčky o průměru přibližně 7-8 cm.
  • 2
    Polovinu koláčků poskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • 3
    Připravíme si náplň. Všechny potřebné ingredience drobně pokrájíme a dáme do mísy: rybí filé (bez kostí), šunku, petrželovou nať, anglickou slaninu, tvrdý sýr, bazalku, bílý pepř a sůl. Vše dobře promícháme a ochutíme lžící koňaku. Na každý koláček, který máme na pečícím papíru, naneseme lžíci náplně a okraj potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  • 4
    Druhou polovinu koláčků, které máme na vále, upravíme tak, že do každého vypíchneme uprostřed malý otvor (asi 1 cm). Na každý koláček s náplní položíme vypíchnutý koláček, okraje k sobě přitlačíme vidličkou a povrch potřeme zbylým vajíčkem. Koláčky posypeme sezamem. Dáme je do předehřáté trouby a pečeme dozlatova 12-15 minut při 190-200 °C.
  • 5
    Podáváme je teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.