Křehké koláčky s rybí náplní
50 min.
Ingredience
- náplň
- 1špetkaBazalka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 400gramůFilé z aljašské tresky
- 200gramůŠunka dušená
- 150gramůAnglická slanina
- 150gramůSýr Eidam cihla 45%
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžíceMartell cognac
- 0,5lžičkaSůl
- 250gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
52 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
648 mg
Postup přípravy
- 1Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme plát 4-5 mm silný a formičkou z něj vypíchneme malé koláčky o průměru přibližně 7-8 cm.
- 2Polovinu koláčků poskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- 3Připravíme si náplň. Všechny potřebné ingredience drobně pokrájíme a dáme do mísy: rybí filé (bez kostí), šunku, petrželovou nať, anglickou slaninu, tvrdý sýr, bazalku, bílý pepř a sůl. Vše dobře promícháme a ochutíme lžící koňaku. Na každý koláček, který máme na pečícím papíru, naneseme lžíci náplně a okraj potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- 4Druhou polovinu koláčků, které máme na vále, upravíme tak, že do každého vypíchneme uprostřed malý otvor (asi 1 cm). Na každý koláček s náplní položíme vypíchnutý koláček, okraje k sobě přitlačíme vidličkou a povrch potřeme zbylým vajíčkem. Koláčky posypeme sezamem. Dáme je do předehřáté trouby a pečeme dozlatova 12-15 minut při 190-200 °C.
- 5Podáváme je teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.