Křehké palačinky s horkými jahodami
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůJahody zahradní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 25gramůCukr moučkový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s mlékem, přidáme rozšlehaná vejce, špetku soli a přilijeme lžíci rozpuštěného másla. Důkladně promícháme v jemné těsto a necháme odpočinout.
- 2Mezitím připravíme horké jahody. Jahody omyjeme, odstopkujeme a rozkrojíme na poloviny. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a jahody a za stálého míchání asi 15min prohříváme.
- 3Další pánev potřeme olejem, vlijeme vždy malou naběračku těsta a pečeme tenké palačinky. Hotové palačinky rozdělíme na talíře, do středu každé naneseme 2lžíce horkých jahod, přeložíme, posypeme cukrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 5. 2016
Křehké palačinky s horkými jahodami
Moc dobré palačinky, jahod se může dát i více. V ingrediencích chybí množství másla na přípravu jahod a taky olej na smažení palačinek. Toho není třeba mnoho a másla stačí taky jedna lžíce. Prohřívala jsem kratší dobu než uvádí recept. Doporučuji vyzkoušet a dávám palec nahoru.🙂