Křehké pusinky

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
18 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vsypeme cukr, přidáme bílky, vanilkový cukr. Ve vodní lázní šleháme do mírného zahoustnutí. Hmotu vybereme z vodní lázně, přisypeme zbylý cukr, přidáme vanilkový lusk, citronovou šťávu a vyšleháme na tuhou hmotu. Potom přisypeme prosátý moučkový cukr a ještě mícháme do rozpuštění cukru.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem. Bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a nastříkáme na plech kopečky, tzv. pusinky. Ihned vložíme do nahřáté trouby, kde při 150°C teplotě pečeme přibližně 40-45 minut. Potom troubu vypneme a pusinky necháme dále sušit, až do vychladnutí trouby.
  • 3
    Plech s pusinkami vytáhneme z trouby, odloupneme je z pečícího papíru a ozdobíme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.