Křehké pusinky
65 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 220gramůCukr krupice
- 3mililitryCitronová šťáva
- 10gramůCukr vanilka
- 120gramůCukr moučkový
- 60gramůPoleva čokoládová
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
18 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do misky vsypeme cukr, přidáme bílky, vanilkový cukr. Ve vodní lázní šleháme do mírného zahoustnutí. Hmotu vybereme z vodní lázně, přisypeme zbylý cukr, přidáme vanilkový lusk, citronovou šťávu a vyšleháme na tuhou hmotu. Potom přisypeme prosátý moučkový cukr a ještě mícháme do rozpuštění cukru.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem. Bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a nastříkáme na plech kopečky, tzv. pusinky. Ihned vložíme do nahřáté trouby, kde při 150°C teplotě pečeme přibližně 40-45 minut. Potom troubu vypneme a pusinky necháme dále sušit, až do vychladnutí trouby.
- 3Plech s pusinkami vytáhneme z trouby, odloupneme je z pečícího papíru a ozdobíme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.