Křehké řezy s tvarohovou nádivkou a rozinkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1118 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
67 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku a nastrouhanou citronovou kůru nasypeme na vál, nožem do ní rozsekáme máslo, uděláme důlek, přilijeme studenou vodu s rozšlehanými žloutky a rychle vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme ztuhnout. Poté jej rozdělíme na dva díly a vyválíme na obdélníky. Jeden z nich přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme tvarohovou nádivkou a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje přitiskneme a koláč pečeme v rozpálené troubě do růžova.
  • 2
    Hotový posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychadnout, nakrájíme a podáváme.
  • 3
    Na nádivku smícháme v míse moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru, přidáme měkký tvaroh, očištěné rozinky, hořké mandle, mletou vanilku a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.