Křehké řezy s tvarohovou nádivkou a rozinkami
60 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 220gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůCukr vanilka
- 0,25kusCitrony
- 0,13litrVoda pitná
- Nádivka
- 150gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 400gramůTvaroh měkký
- 50gramůRozinky tmavé
- 2kusyMandle
- 1špetkaVanilka mletá
- 3kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1118 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
67 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Mouku a nastrouhanou citronovou kůru nasypeme na vál, nožem do ní rozsekáme máslo, uděláme důlek, přilijeme studenou vodu s rozšlehanými žloutky a rychle vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme ztuhnout. Poté jej rozdělíme na dva díly a vyválíme na obdélníky. Jeden z nich přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme tvarohovou nádivkou a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje přitiskneme a koláč pečeme v rozpálené troubě do růžova.
- 2Hotový posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychadnout, nakrájíme a podáváme.
- 3Na nádivku smícháme v míse moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru, přidáme měkký tvaroh, očištěné rozinky, hořké mandle, mletou vanilku a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.