Křehké sýrová žemle

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
62 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
196 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasypeme do mísy mouku, kterou smícháme s měkkým máslem nebo sádlem, špetkou soli a nastrouhaným sýrem. Pak pomocí rukou těsto dobře uhněteme, musí být hladké, vláčné a nelepit se. Potom ho zabalíme do igelitového sáčku a necháme do druhého dne v chladničce.
  • 2
    Druhý den na pomoučeném vále těsto válečkem vyválíme na 1,5 cm silnou placku a pomocí sklenice vykrajujeme malé placky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a solí a dáme do předehřáté trouby upéct. Pečeme při 200 °C přibližně 15 minut dozlatova.
  • 3
    Křehké žemle jsou velmi chutné. Můžeme je podávat i jako přílohu k masu, omáčkám, zeleninovým salátům, sýru apod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.