Křehké sýrové tyčinky
75 min.
Ingredience
- 250gramůSýr Eidam cihla 45%
- 200gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
46 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
699 mg
Postup přípravy
- 1Polotvrdý sýr nastrouháme, smícháme s máslem, moukou, žloutky, přidáme sůl a 20 minut hněteme, než vznikne pružné těsto, které nelepí.
- 2Rozválíme ho na placku, kterou skládáme natřikrát a necháme v lednici vychladnout.
- 3Opakujeme postup 3x.
- 4Poté vyválíme placku 5mm silnou, potřeme ji sněhem z bílků, posypeme strouhaným sýrem a vykrojíme tyčinky o šířce 1cm a délce 10cm.
- 520 minut pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Křehké sýrové tyčinky
Výborné tyčinky na oslavy, univerzální chuť, která chutná většině lidí. Povrch jsem sypala sýrem,kmínem nebo mletou paprikou, kmínové šly na odbyt nejvíc.