Křehké těsto z vařených žloutků

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2950 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
167 g
Sacharidy
311 g
Vláknina
13 g
Cukr
80 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2 žloutky oddělíme do hrnku, který postavíme do vodní lázně a vaříme, až žloutky ztuhnou. Potom je protřeme sítem.
  • 2
    Suché přísady prosijeme na vál, přidáme 1 žloutek, citronovou šťávu, rozdrobené máslo a vypracujeme těsto.
  • 3
    Z těsta vyválíme plát, ze kterého nakrájíme pruhy na závin, nebo vykrajujeme různé tvary formičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.