Křehký borůvkový koláč
60 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůBorůvky
- 1lžíceCukr krupice
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vypracujeme soudržné těsto z mouky, cukru, másla a špetky soli. Zabalené ve fólii necháme asi půl hodiny vychladit v lednici.
- 2Borůvky propláchneme a necháme okapat.
- 3Troubu předehřejeme na 180C.
- 4Z těsta na pomoučeném vále vyválíme kulatý plát a vyložíme jím formu. Zvýšíme okraje a dno několikrát propíchneme vidličkou. Na těsto nasypeme borůvky. Vejce a cukr rozmícháme ve smetaně a směsí zalijeme borůvky.
- 5Pečeme asi 20minut. Koláč podáváme se šlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.