Křehký borůvkový koláč

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve vypracujeme soudržné těsto z mouky, cukru, másla a špetky soli. Zabalené ve fólii necháme asi půl hodiny vychladit v lednici.
  • 2
    Borůvky propláchneme a necháme okapat.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 4
    Z těsta na pomoučeném vále vyválíme kulatý plát a vyložíme jím formu. Zvýšíme okraje a dno několikrát propíchneme vidličkou. Na těsto nasypeme borůvky. Vejce a cukr rozmícháme ve smetaně a směsí zalijeme borůvky.
  • 5
    Pečeme asi 20minut. Koláč podáváme se šlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.