Křehký brusinkový koláč

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na těsto smícháme mouku s 50g cukru krupice a špetkou soli, přidáme 100g nakrájeného másla, prosekáme nožem a z utvořené drobenky rychle vypracujeme soudržné těsto. Zabalené ve fólii chladíme asi hodinu v lednici.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 175C.
  • 3
    Brusinky omyjeme a v hroznové šťávě asi 5min povaříme. Poté necháme okapat. Ze zbytku cukru, hnědého cukru a vajec ušleháme krém a přimícháme rozpuštěný zbytek másla, nasekané arašídy a brusinky.
  • 4
    Z těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme jím koláčovou formu, okraje zvýšíme a naplníme krémem. Povrch uhladíme a pečeme asi 40min.
  • 5
    Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.