Křehký brusinkový koláč
65 min.
Ingredience
- 250gramůBrusinky
- 40gramůCukr třtinový
- 300gramůOřechy burské pražené
- 200mililitrůDžus hroznový
- 130gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 185gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Na těsto smícháme mouku s 50g cukru krupice a špetkou soli, přidáme 100g nakrájeného másla, prosekáme nožem a z utvořené drobenky rychle vypracujeme soudržné těsto. Zabalené ve fólii chladíme asi hodinu v lednici.
- 2Troubu předehřejeme na 175C.
- 3Brusinky omyjeme a v hroznové šťávě asi 5min povaříme. Poté necháme okapat. Ze zbytku cukru, hnědého cukru a vajec ušleháme krém a přimícháme rozpuštěný zbytek másla, nasekané arašídy a brusinky.
- 4Z těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme jím koláčovou formu, okraje zvýšíme a naplníme krémem. Povrch uhladíme a pečeme asi 40min.
- 5Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.