Křehký jablkovec
40 min.

Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 3lžíceCukr krupice
- 3lžíceHrozinky
- 4kusyJablka
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceMandle
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Měkké máslo nakrájíme do mouky, přidáme žloutky, 2 lžíce vody a vše spojíme v těsto.
- 2Nesolíme, nesladíme.
- 3Těsto rozdělíme na dva díly a z nich vyválíme obdélníky.
- 4Jeden plát přendáme na vymazaný a vysypaný plech.
- 5Oloupaná jablka nastrouháme a dáme je na spodní plát, posypeme vanilkovým i krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Poté překryjeme druhým plátem a propícháme vidličkou na pár místech.
- 6Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.