Křehký jablkovec

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Měkké máslo nakrájíme do mouky, přidáme žloutky, 2 lžíce vody a vše spojíme v těsto.
  • 2
    Nesolíme, nesladíme.
  • 3
    Těsto rozdělíme na dva díly a z nich vyválíme obdélníky.
  • 4
    Jeden plát přendáme na vymazaný a vysypaný plech.
  • 5
    Oloupaná jablka nastrouháme a dáme je na spodní plát, posypeme vanilkovým i krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Poté překryjeme druhým plátem a propícháme vidličkou na pár místech.
  • 6
    Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.