Křehký rybízový koláč se sněhem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme mouku a kypřicí prášek. Postupně přidáme polovinu cukru, máslo a žloutky. Rychle vypracujeme v soudržné těsto, které necháme zabalené ve fólii asi půl hodiny odležet v lednici.
  • 2
    Z těsta vyválíme na pomoučeném vále kulatý plát a jím vyložíme koláčovou formu, okraje zvýšíme.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 200C a koláč pečeme cca 15minut.
  • 4
    Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a očešeme bobule. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, při šlehání postupně zapracujeme zbývající cukr a škrobovou moučku. Nakonec do sněhu vmícháme rybíz. Několik bobulí si ponecháme na dozdobení. Sníh naneseme na předpečený koláč a necháme ještě 10-15minut dopécet.
  • 5
    Hotový koláč dozdobíme rybízem a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.