Křehký rybízový koláč se sněhem
55 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůRybíz bílý
- 200gramůRybíz černý
- 200gramůRybíz červený
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkySolamyl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme mouku a kypřicí prášek. Postupně přidáme polovinu cukru, máslo a žloutky. Rychle vypracujeme v soudržné těsto, které necháme zabalené ve fólii asi půl hodiny odležet v lednici.
- 2Z těsta vyválíme na pomoučeném vále kulatý plát a jím vyložíme koláčovou formu, okraje zvýšíme.
- 3Troubu rozehřejeme na 200C a koláč pečeme cca 15minut.
- 4Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a očešeme bobule. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, při šlehání postupně zapracujeme zbývající cukr a škrobovou moučku. Nakonec do sněhu vmícháme rybíz. Několik bobulí si ponecháme na dozdobení. Sníh naneseme na předpečený koláč a necháme ještě 10-15minut dopécet.
- 5Hotový koláč dozdobíme rybízem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.